Scroll Top

Ανακαίνιση Airbnb

0-02-05-6693398eb421ee2a19a071be14f981169de66c76c264335ea9b90a0750f17302_c1be588d

Σκοπός της ανακαίνιση σπιτιού Θεσσαλονίκη για την χρήση του στην διαδικτυακή πλατφόρμα του AIRBNB, είναι η εκμίσθωσή του. Βασικός γνώμονας εδώ, είναι ναι μεν η ποιότητα κατασκευής, δηλαδή η επιλογή αξιόπιστων υλικών και η παροχή της υπηρεσίας συνολικά, όμως είναι και η υψηλή αισθητική. Η εφαρμογή υψηλής αισθητικής σχεδιαστικά, είναι σημαντική για λόγους προβολής και αύξησης της εμπορικής αξίας του ακινήτου σας και θα σας φέρει υψηλότερες τιμές ενοικίασης και άρα μεγαλύτερα και αμεσότερα κέρδη.

Για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Συνήθως, για να χρησιμοποιηθεί ένα ακίνητο ως AIRBNB, πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές στον χώρο και ως εκ τούτου, ολική ανακαίνιση. Είναι εντελώς διαφορετικές οι ανάγκες ενός Airbnb διαμερίσματος, σε σύγκριση με μια κατοικία. Ενδεχομένως να χρειάζεται, πέρα από τα βασικά, δηλαδή ελαιοχρωματισμούς, ανακαίνιση κουζίνας – μπάνιου, δάπεδα, και αλλαγή διαρρύθμισης των χώρων – αν προηγουμένως ήταν χώρος κατοικίας.

Μετά την αυτοψία και τις μετρήσεις του μηχανικού, ακολουθεί οικονομοτεχνική μελέτη και παρουσίαση της προσφοράς. Αυτό σημαίνει, αρχικός σχεδιασμός των χώρων ( διαρρύθμιση, μπάνιο, κουζίνα, δάπεδα, κουφώματα, χρώματα ) και συζήτηση μαζί σας, ώστε να αποφασιστεί η ιδανική επιλογή για εσάς, στο καλύτερο δυνατό κόστος και υψηλή  ποιότητα. Επιπροσθέτως, γίνεται πλήρες οργανόγραμμα και συντονισμός όλων των επιμέρους τεχνικών εργασιών που θα λάβουν χώρα, γιατί εκτός από την αισθητική , εξίσου σημαντική είναι και η ποιότητα κατασκευής. Ας μην ξεχνάμε ότι ένας χώρος Αirbnb  χρησιμοποιείται μέσα σε κάθε μήνα, από αρκετούς  διαφορετικούς ενοίκους και συνεπώς είναι μέγιστης σημασίας η ανθεκτικότητα των υλικών και των κατασκευών.

Στόχος μας είναι να σας δώσουμε ολοκληρωμένες λύσεις, ώστε ο χώρος σας να είναι καθ’όλα λειτουργικός, καλαίσθητος, με ανέσεις, χωρίς φθορές και βλάβες και πλήρως  ανταγωνιστικός. Είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός στην αγορά και αξίζει κανείς να επιδοθεί σε αλλαγές και ανακατασκευές. Οι περισσότεροι  πελάτες που θα επισκεφθούν την πλατφόρμα Airbnb, προτιμούν να πληρώσουν λίγο μεγαλύτερο ενοίκιο, αρκεί ο χώρος που θα διαμείνουν να είναι όμορφος, προσεγμένος, καινούριος και καθαρός.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ- ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΧΩΡΟΥ

Ενδέχεται να χρειάζονται μικρές ή μεγάλες αλλαγές στην διαρρύθμιση. Αναλόγως και με το εμβαδό του σπιτιού σας, αλλά και την τοποθεσία ( γεγονός που επηρεάζει την  «κατηγορία» των επισκεπτών ), ίσως χρειαστούν γκρεμίσματα τοίχων ή νέες τοιχοποιίες, γυψοσανίδες στις οροφές ή σαν διαχωριστικά, ώστε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε έναν Airbnb χώρο, είναι απαραίτητη η κουζίνα, το μπάνιο ( ένα ή και περισσότερα, αναλόγως με το πόσα άτομα μπορούν να φιλοξενηθούν ), σαλόνι και κρεβατοκάμαρες.

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ανάλογα με την παλαιότητα του οικήματος, είναι ίσως απαραίτητη η ολοκληρωτική αλλαγή των υδραυλικών και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ( που αφορά και την ανακαίνιση σε όλους τους υπόλοιπους χώρους ). Έπειτα από αυτό, γίνεται ολοκληρωτικός σχεδιασμός της κουζίνας σας, συμπεριλαμβάνοντας τα ντουλάπια, τα συρτάρια, τον πάγκο και ίσως νησίδα – αν το επιτρέπει το μέγεθος του σπιτιού -, τραπέζι. Ζωτικής σημασίας είναι να δοθεί προσοχή στην λειτουργικότητα και  την υψηλή αισθητική, που αναβαθμίζεται σημαντικά με τον αρχιτεκτονικό φωτισμό, τις μοντέρνες γραμμές, τους ιδανικούς χρωματικούς συνδυασμούς,  γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καλό είναι να αρέσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες.

ΜΠΑΝΙΟ

Είναι σημαντικό να ανανεώσετε το μπάνιο σας και μάλιστα ( όπως και στην κουζίνα ), ένα μοντέρνο, υψηλής αισθητικής, ανακατασκευασμένο μπάνιο, αυξάνει σημαντικά την εμπορική αξία του Airbnb οικήματός σας. Με την σωστή καθοδήγηση, θα γίνει αντικατάσταση των πλακιδίων, των ειδών υγιεινής ( μπανιέρα, ντουζιέρα, νιπτήρας, λεκάνη ), προσεγμένος σχεδιασμός του φωτισμού με γυψοσανίδες, μοντέρνες τεχνοτροπίες ( βιομηχανικό στυλ με χρήση πατητής τσιμεντοκονίας, συνδυασμός ξύλου – μετάλλου κα ). Άλλωστε, κανείς δεν θα επέλεγε να ενοικιάσει έναν χώρο με παλιά φθαρμένα η σπασμένα πλακάκια, μπανιέρα με ρωγμές, νιπτήρες ραγισμένους.

ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΑ

Είναι πολύ σημαντικοί οι χώροι διανυκτέρευσης σε ένα Airbnb. Οι επισκέπτες, θα αποζητήσουν ένα ζεστό και φιλόξενο υπνοδωμάτιο για να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν – είτε βρίσκονται εκεί για επαγγελματικούς λόγους είτε για διακοπές. Αξίζει λοιπόν να φροντίσετε κάθε λεπτομέρεια όπως για παράδειγμα μια άνετη ντουλάπα για την αποθήκευση των ρούχων, ένα δωμάτιο περιποιημένο και βαμμένο, ξύλινες λεπτομέρειες και γενικά εναρμονισμένη διακόσμηση σε όλο τον χώρο. Εξίσου σημαντικό θέμα είναι και ο κατάλληλος φωτισμός. Θα πρέπει να υπάρχει διαβάθμιση του φωτισμού , δηλαδή έντονο φως για να ετοιμαστείτε και χαμηλός φωτισμός όταν θελήσετε να χαλαρώσετε ή να διαβάσετε ένα βιβλίο, αλλά και μεγάλα ανοίγματα. Κουφώματα που επιτρέπουν ελεύθερα την διέλευση του αέρα και του φωτός – αφού ο φυσικός φωτισμός δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανενός είδους τεχνητό φωτισμό.

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ- ΧΡΩΜΑΤΑ

Ένα φρεσκοβαμμένο, καθαρό, περιποιημένο, χωρίς χτυπήματα και σε αρμονία με όλη την υπόλοιπη διακόσμηση περιβάλλον, σας προδιαθέτει ευχάριστα και σας καλωσορίζει στον χώρο. Επιπλέον, όλα τα χρώματα στα έπιπλα ,τους τοίχους, τα δάπεδα, πρέπει να είναι προσεγμένα και ταιριαστά μεταξύ τους.

ΔΑΠΕΔΑ

Αναλόγως με την παλαιότητα του χώρου, είναι απαραίτητη είτε η συντήρηση ( αν πρόκειται για ξύλινα ή μαρμάρινα δάπεδα ), είτε η ολική αντικατάσταση των δαπέδων. Συνήθως επιλέγονται πλακίδια, καθώς είναι μια οικονομική λύση, που όμως σας δίνει το υψηλής αισθητικής και αντοχής αποτέλεσμα που αποζητάτε. Συχνά κερδίζει έδαφος και το laminate, που προσδίδει μια αίσθηση ζεστασιάς και θαλπωρής στον χώρο.

ΜΠΑΛΚΟΝΙ

Πολλές φορές, κάποια οικήματα είναι σε αστικά κέντρα ή σε προορισμούς με χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε το μπαλκόνι εκεί είναι δευτερεύουσας σημασίας. Όμως συχνά, στην Ελλάδα κυρίως, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του χώρου και ο επισκέπτης θα λάβει σοβαρά υπόψιν του την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Αξίζει να φροντίσετε τα κάγκελα – να βαφτούν ή και να αντικατασταθούν ανάλογα με την παλαιότητα και την φθορά -, το δάπεδο να μην έχει φθορές και σπασίματα, που δίνουν την αίσθηση του παλιού και βρώμικου μπαλκονιού. Ας μην ξεχνάμε την σκίαση ( συστήματα σκίασης, τέντες, πέργολες κα ), ειδικά αν το Airbnb διαμέρισμά σας βρίσκεται σε τοποθεσία όπου οι επισκέπτες έρχονται για διακοπές.

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ

Μιλώντας για εξωτερικά κουφώματα, πέρα από την αισθητική ( δηλαδή χρώμα, στυλ κα ), είναι σημαντικό να είναι καινούρια και σε καλή κατάσταση, ώστε να μπορεί να επιτευχθεί θερμική άνεση στον χώρο, να μην υπάρχουν διαρροές θερμοκρασίας είτε ζέστης είτε κρύου, ούτε ανισορροπίες θερμοκρασίας ανάμεσα στους χώρους.

Όσον αφορά τα εσωτερικά κουφώματα, είναι ο τρόπος διαχωρισμού των χώρων σας και πρέπει να είναι εναρμονισμένα με όλα τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού. Οι επιλογές σας είναι αρκετές, τόσο σε υλικά όσο και σε χρώματα, ώστε να ολοκληρώσετε την ανακαίνιση του Airbnb διαμερίσματός σας.

Author: